• Напоминаем вам:
    Информация, размещенная здесь, не может рассматриваться как рекомендация по диагностированию и лечению каких-либо заболеваний, и не может служить заменой очной консультации с врачом.

Подскажите по лечению)

TR_Sanchez

Известный человек
Сообщения
896
Лайки
657
Баллы
108
И то, что бактерии прямо годами сидят в плёнках и только ждут, чтобы вылезти и вызвать клинику, тоже фейк. Да, какое-то время сидят, но им тоже надо кушать и какать, а годами никак не выйдет без этого сидеть. Какое-то время сидят (зависит от вида, состояния макроорганизма, локализации и т.д.), а потом просто сдыхают.
🤔 Популярно про біоплівки

🤔 Борелія відрізняється від інших бактерій високим інтелектом. Але крім цього, борелія — командний стратег!

🤔 Нещодавно стало відомо, що борелії створюють біоплівки, тобто колонії спірохет, в яких окремі клітини беруть на себе спеціалізовані функції. Спірохети, як пінгвіни в стаді, захищають свою громаду.

🤔 Клітини всередині біоплівки впадають в сплячку, чекаючи сприятливого середовища, щоб відновити активність і атакувати клітини господаря.

🤔 Клітини поза колонією оточують себе слизом та іншими виділеннями, щоб захистити колонію від факторів навколишнього середовища, таких як антибіотики та імунна система. Також ці клітини служать для отримання інформації ззовні.

🤔 Зовнішні клітини, більш метаболічно активні, передають інформацію про середовище сплячим клітинам всередині колонії, коли виникають сприятливі умови для активації та поширення по організму.

🤔 Борелії починають комунікуватись одна з одною лише тоді, коли їх популяція збільшується до відповідного рівня. Тоді головною метою стає ефективна співпраця і виживання всієї популяції спірохет, за рахунок окремих спірохет і за рахунок господаря...

Джерело : Centrum Medyczne Wielkoszynski

https://m. facebook .com/story.php?story_fbid=921158151839510&id=184749368813729
Убрать пробелы
 
Последнее редактирование:
Сверху Снизу